Sałatka z awokado i paluszkami krabowymi [Błyskawiczne Przjęcia - Bonus]
Kolejny przepis na życzenie Czytelników :) Tym razem nie krewetki, choć te jeszcze powrócą, a obłędne połączenie dojrzałego awokado z paluszkami krabowymi i jogurtowym sosem. Po prostu pycha! Polecam :)
3 dojrzałe awokado
paczka paluszków krabowych (duża)
jogurt
majonez
czosnek
cytryna
Paluszki krabowe odsączamy i kroimy na kawałki, awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, dzięki temu nie ściemnieje. W miseczce mieszamy jogurt z majonezem (1:1), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, lub czosnek granulowany, solimy do smaku i dokładnie mieszamy. W pucharku lub szklanej miseczce układamy warstwami paluszki i awokado, całość polewamy sosem czosnkowym, dekorujemy natką lub inną zieleniną. Przed podaniem schładzamy w lodówce (10-15 min.).
Smacznego!
Ania :)
Spodobał Ci się ten przepis? Zobacz pozostałe wpisy z cyklu Błyskawiczne Przyjęcia:
Tatar z łososia >>>
Pumperniklowe kanapeczki >>>
Łódeczki z ogórka >>>
Krewetki z suszonymi pomidorami >>>
Pumperniklowe kanapeczki >>>
Łódeczki z ogórka >>>
Krewetki z suszonymi pomidorami >>>
0 komentarzy