UWAGA! ZMIANA ADRESU BLOGA! WWW.MANUFAKTURASMAKOW.COM

Krewetki w kokosie

By 19:40 ,


Uff... jak gorąco... U Was też tak grzeje? W Łodzi było dziś prawie 30 stopni, ale po tak długiej zimie nawet upały nam nie przeszkadzają ;) Ostatnio trochę mało nas było na blogu, ale za to sporo na Facebooku (kilk) i Instagramie (klik), więc zapraszamy Was również do odwiedzania społecznościowych alter ego Manufaktury Smaków. Dużym i bardzo ważnym wydarzeniem ostatnich dni była dla nas akceptacja naszego zgłoszenia na Konferencję Łódź Bloguje :) Miejsc było tylko 50, a zgłoszeń znacznie więcej, więc tym bardziej się cieszymy i już nie możemy się doczekać :) Ale wróćmy do blogowania i przepisu, który przygotowałyśmy na dziś, a jest nim receptura na krewetki w kokosie. Choć nazwa może brzmieć tajemnoczo i skomplikowanie, to wcale tak nie jest. Przygotowanie krewetek zajmie Wam naprawdę chwilę :)

Składniki:
300 g krewetek w zalewie
2 łyżki masła
3-4 łyżki wiórków kokosowych
curry

Wiórki zalewamy wrzątkiem i moczymy 2 minuty, a następnie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy wiórki, krewetki i curry. Całość mieszamy i dusimy przez około 3 minuty. Krewetki podajemy z ulubinym sosem, np. tysiąca wysp (ketchup + majonez + ewentualnie szczypta chili).


Smacznego!
Ania :)








To też może ci się spodobać

2 komentarzy

  1. wygląda bardzo smacznie ! Uwielbiam krewetki a w takiej postaci ich jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie musisz koniecznie wypróbować ten przepis! Kokos świetnie się komponuje z krewetkami :) To jedno z tych nieoczywistych połączeń :)

      Usuń